torsdag 1 februari 2007

Sjömansbiff - Per Morberg - Vad blir det för mat?

Sjömansbiff - Per Morberg, Vad blir det för mat?

4 port

600 g cm skivat ytterlår, 0,5 cm skivor
4 stora gula lökar
8 - 10 stora potatisar
8 dl köttbuljong
4 dl öl
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
salt & peppar

Gör så här:

Om skivorna är för stora dela dom i portionsskivor. Vänd sedan köttet i mjöl och bryn därefter i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén.
Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull.
Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen salta peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna. Låt båda kastrullerna sjuda upp.
Potatisen är klar efter ca 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timmar.
Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: