4 Port (utan lax går också)
250g Lax i kuber, 2-3cm2, utan skinn (gärna mer lax om det finns)
250g Laxrester utan skinn (kokas 20min i grönsaksbuljong, ta bort och mosa med salt och peppar)
3L Vatten
6st Potatisar
3st Morötter
3st Palsternackor
250g Rotseleri
1/4 Liten purjolök
1st Gullök
1/2 Röd paprika
1st Citron
Salt
Olivolja
Koka allt utom purjo, potatis, lax och citron ca 30min i lättsaltat vatten, i hela stora bitar.
Ta bort löken, släng eller spara till annat.
Tillsätt laxresterna, skurna i mindre bitar.
Tärna rotsakerna, potatis och purjolöken och låt koka upp i buljongen tills potatisen är halvklar.
Tillsätt en skvätt matolja och citronsaften.
Blanda i två rejäla matskedar av laxmoset.
Tillsätt laxtärningarna när det är 7-10min kvar tills potatisen är klar.
Smaka av med salt.
Servera och njut!
Förklaring till lax och laxrester: kuberna av stjärtbiten och rester är sånt som annars skulle slängas tex bukköttet som är fett.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar