söndag 15 juni 2008

Potatissallad med 10-cm majonnäs

4 Port. Tillagnings tid ca 20min + ett dygn (helst)

Gör salladen minst ett dygn innan, färdig sallad håller minst 5-6dagar.


8-12 potatisar, skalade och kalla gärna från dagen innan
Ca 3dl Turkisk matlagnings yoghurt 10%, från Lindahls på 1kg hink
10-15cm äkta majonnäs, kanske en knapp ½ dl?
1st rödlök
½ Vitlök av ”solo” eller 2-3 vanliga klyftor eller en bit purjolök
Aromat(?) efter smak, dock rätt mycket så slipper man salta..(?)
Svartpeppar ur kvarnen
Gräslök eller något annat grönt till servering som topping.
Hacka rödlöken i blandade storlekar då bitarna ger struktur och smak i den färdiga salladen.

Hälften av vitlöken hackas grovt, andra halvan pressas med Kninbladet och finhackas.
Tillsätt aromat(?), svartpeppar och majonnäs och 1dl yoghurt, rör noga ihop.

Tärna potatisen grovt, lägg i några tärningar åt gången och rör försiktigt om, fyll på med mer yoghurt var efter. Snåla med yoghurten, salladen skall precis bara vara kladdig.

Låt nu salladen vila, minst ett dygn under plastfolie/lock i kylen.
Innan servering, smaka av saltet, mer salt eller mer yoghurt? Toppa med det gröna.

Servera och njut till det som nu är klart från grillen!

--

(?)=Söker alternativ istället för smakförstärkare

1 kommentar:

Kari Receptomaten sa...

Inte köper väl du potatissallad? Recept från 2008 som rockar ännu!