tisdag 9 september 2008

Kryddburkens kalljästa frukostbullar

Det här behöver du:

25 gram jäst
2 dl mjölk
1 dl filmjölk (matyoggi)
3 msk rumsvarmt smör (olivolja)
1 tsk salt
(1tsk farinsocker)
5-6 dl vetemjöl special
2 dl vetemjöl special med fullkorn

GÖR SÅHÄR:
Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt, filmjölk, smör, salt & mjölet & arbeta ihop till en smidig deg! Dela degen i 10 st bollar, forma & lägg på plåt. Täck med plastfolié och låt jäsa i kylen under natten alt. över dagen, ca 10timmar! Innan gräddning, pensla bullarna med uppvispat ägg & strö över vallmofrö. Grädda ca 10-12min i 200 grader!

Tack till Kryddburken för denna!!!! Kryddburkens blogg

Bua x 2

Inga kommentarer: