söndag 29 mars 2009

Alfalfagroddar - kul och gott




Känns nästan lite nördigt att skriva så här men jag tycker det är gott. Nu har jag dessutom provat Alfalfa i en köttsoppa med gott resultat.
Annars äter vi dessa som pålägg och ibland nästan som godis.

Det gäller att ha två parallella groddningar fast med tre dagars mellanrum för att kunna hålla med nygroddade till frukost veckan runt.

Smaken är lite mot det beska hållet, krispigheten och fräschören lyfter vilken morgontrött smörgås som helst. Sägs vara nyttigt men vad vet jag.. :D

Skölja 2-3ggr per dag är allt dessa tar i tid, kanske 5min per dag totalt.

2 kommentarer:

Karl-Johan sa...

Det där är nåt som jag är sugen på att odla - bara lite orolig för att persienner ofta är nere. Vet du ungefär hur lång tid de måste ha ljust?
/Karl-Johan

Anonym sa...

Hej Karl-Johan!

Själva groddningen sker bäst i totalmörker, sen om man vill ha grönt på dom så ställer man burken vid fönstret över dagen när dom grott klart.

Nu kör jag två groddningar växelvis för att det är fler i familjen som upptäck att dessa är goda på smörgåsen!

/K