tisdag 24 mars 2009

Bröd med poolish - favorit i repris!




Under tiden surdegen gör det den är bäst på, gäller det att ha sina projekt.

Dagens projekt är en repris från igår, brödet med poolishen, som snabbt tog slut.. Att ett bröd tar snabbt slut är ett bra betyg :)

Åter till dagens, nu fick det bli en dubbel sats. Poolishen modifierades så att hälften av mjölet blev grovt rågmjöl. Så fick poolishen stå framme i rumstempratur i hela 13 timmar.

Brödreceptet från igår fick en modifiering, grovt rågmjöl fick ersätta 30% av vetemjölet. Lite nyttigare måste det väl ändå bli?
Vattnet glömde jag värma, så degbunken, nja snarare 10 L kastrullen, fick stå och jäsa drygt tio timmar i rumstempratur.

Resultatet 31 st rågfrallor, á 100g. Dagens jästmissbruk blev 6 gram totalt. Det var en redig deg måste jag säga. Kommer förmodligen att få bagarmuskler snart av allt knådande ;D

Fyra frallor med tillbehör gick det åt vid provsmakningen. Gott med en lite mer udd i smaken av rågen. Får se vad barnen säger imorgon frukost..

Uppdatering: Barnen åt bröd och bad om mer. Inga problem med råg där inte!


Bua x 1

Inga kommentarer: