
Att grodda sina egna groddar är både nyttigt och rätt kul. Favoriten är Alfalfa groddar som har en perfekt beska och smakar gott på grovt bröd. Tom en rätt skeptisk son på åtta tyckte detta var mycket godare än han kunde ana.. Så nu är vi tre som vill ha fräscht pålägg!
Visst känns det lite 70-tal att hålla på och pyssla, men vad gör det? Så leta reda på en stor glasburk och en bit finmaskigt nät och sätt igång!
Du behöver:
Alfalfafrön, 1 msk
Vatten
Glasburk, minst 1½L
Nät eller liknande
En gummisnudd
Blötlägg Alfalfafröna några timmar, häll sedan av vattnet.
Montera på nätet över öppningen och ställ glasburken upp och ner i en skål, mörkt.
Skölj med kallt vatten tre gånger på dygn.
Efter 4-5dagar kan man börja smaka. Ställ burken ljust över en dag ifall du vill ha färg på den små bladen.
Mumsfilibabba :D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar