fredag 27 mars 2009

Havreflarn - med ägg




Egentligen heter dom Havrespån och kommer från Pernillas Bästa där hon jublar över att det finns en kaka/kex som är god, lättgjord och billig.



Havrespån, 30 st

2 dl havregryn
50 g smält smör
1½ dl strösocker
1 ägg, lätt uppvispat
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver


Smält smöret och häll i havregrynen. Blanda i socker och det lätt uppvispade ägget. Blanda mjölet och bakpulvret och tillsätt även det.

Klicka ut smeten på teflonsmörpapper. Klicka med stora mellanrum! Sex klickar per plåt. Grädda 5 minuter, håll ett öga - det går snabbt.

Jag lyckdes inte få loss kakorna tillräckligt snabbt för att kunna kröka dessa fina. Nästa gång kanske..?

Tack till Agneta S för receptet!

Bua x 3

Inga kommentarer: