tisdag 3 mars 2009

Hur kul är kikärtor? Hur kul som helst!




Kikärtorna blev blötlagda drygt 24h, bytt vatten 5ggr, kokta varsamt i 70minuter.

I kastrullen fanns detta: Tre hela morötter, en hel gul lök, en msk vanligt salt, hela kryddpeppar och svartpapparkorn 5+5, ett lagerlad, två stänger från bladpersilja och två torkade birdeye chilli.



Buljongen som blev smakade så gott bara den... Gott som köttsoppa utan kött!

Givetvis togs löken, morötterna, persiljan och chillin tillvara och mixades med lite kikärtor och buljong. Det blev jättestarkt och gott. Som en varm hummus som blev snabblunch med spaghetti!

Kikärtorna är nu förpackade i 300g påsar och ligger nu i frysen i väntan på att bli något. Vegobiffar, hummus och ätas naturella.

2 kommentarer:

Sandra Mandorff sa...

Mina barn älskar kikärtor med bara lite olja och spiskummin på. Taco-kikärtor :-)

@Spisat sa...

Taco-kikärtor låter lysande gott! Vi rostar kikärtor då och då, kanske det bästa tänkbara godiset? http://www.spisat.se/2009/05/rebeccas-knubbisar-snask-med-kikartor.html