söndag 15 mars 2009

Långjäst med bulgur



Vad gör man med överbliven mat? Ger till grisarna? Har inga grisar, ingen hund heller.

Man bakar så klart! Experiment bakar!

Jag ersatte ca halva mjöl mängden med bulgur som blev över från middagen dagen innan.
Receptet i övrigt:

25g jäst
5dl vatten
½dl sirap
1msk krossade linfrön, mortlade med lite strösocker
1½tsk salt*
1-2dl kruskakli
2dl havregryn
ca 4dl bulgur, kokt och kallt
Resten vetemjöl, ca 3-4dl


*saltet tillsatte jag efter första jäsningen. Har fått för mig att det ger en bättre jäsning.

Jäsning 1, ca 120-150min.
Jäsning 2, ca 60min, där efter gräddning i 225grader, 12-15minuter.

Receptet är på en höft, självklart fördes inga anteckningar under baket. Men så blev det gott, till min stora förvåning så gick detta bröd hem hos alla barnen. Både som varmt med smör på och till frukost.. Har aldrig fått bre så många mackor ;-D

Bua x 1

Inga kommentarer: