torsdag 2 april 2009

Gnocchilåda med bacon




Det här är gott - om man gör på rätt sätt. Gnocchilåda med bacon, originalet är utan bacon men jag gillar denna bättre.

Du behöver följande till fyra - fem portioner:

500 g gnocchi pasta, inte penne eller nått annat!
2 paket bacon
1 liten creme fraische (eller hur det nu stavas)
1 burk champinjoner eller motsvarande färska
1 burk Campbell champinjonsoppa
1 dl mjölk eller grädde
3-4 klyftor vitlök
1 tsk torkad dragon
3 dl riven ost, fet
2 tomater
Salt och svartpeppar


Koka pastan enligt instruktionerna.
Klipp bacon i centimeter långa bitar och stek.
Tillsätt champinjonerna i stekpannan, låt bli varma.
Näs pastan är klar, häll av. Häll nu tillbaka pastan i kastrullen.
Blanda i bacon och champinjoner i pastan, rör om noga.
Nu är det dax för kladdet, champinjonsoppa, creme fraische, mjölk, pressad eller riven vitlök och dragon blandas i kastrullen nu med pastan och baconet. Salta och peppra, smaka av.

Häll nu hela härligheten i en stor form, skiva tomat och riv osten överst.
In i ugnen på 225grader i 25-30 minuter, ev täck med folie mot slutet så osten inte får för mycket färg.

Serveras på varma tallrikar och nått passande i glaset.

Passar utmärkt och blir ännu godare om man gör denna anrättning dagen innan.. *tips*

3 kommentarer:

Anonym sa...

Smaskens! Tack igen för middagen!Fin sida! Madde

Marie sa...

Denna ska jag testa ikväll!
mvh MarieSan

Kari Receptomaten sa...

Kul! Hoppas det smakar!