onsdag 13 maj 2009

Äntligen lyckades min vetesurdeg!




Envis som en liten hund, det måste gå, det måste fungera, jag vill, jag vill!
Eller så var det det där med tredje gången gillt som gick in och räddade mitt ego. Mitt baka ego.

Så här bra blev min vetesurdeg, jäskraft som i värsta fogmassan. Miraklet beror på att jag denna gång använder jag mig av vetemjöl från Coops ekologiska märke Änglamark.

Resultatet blev baguetter, av den nyttigare sorten. Bland ingredienserna: Havregryn, grahamsmjöl och rågmjöl och lite vetemjöl.

Brödet i sig blev inte särskilt spännande, helt ok att äta, syftet var att testa och att experimentera. Nästa gång blir det "riktiga" baguetter på bara vetemjöl från Änglamark!

1 kommentar:

annamaria sa...

Ser supergoda ut!!! Lite Brie på mmmm o ett glas vin.