onsdag 20 maj 2009

Äta kyckling igen - är det ok?
Vissa maträtter går som i perioder. Räkor på hösten, kött på vintern och kyckling varje fredag, för visst är det så?

Efter kycklingskandalerna, eller vad det nu var, så har det varit dåligt med kyckling hemma hos oss.
Rubrikerna från media ligger och gnager i bakhuvudet när man handlar och då blir det naturligt att man... just precis, väljer annat.

Att Kronfågel lider svårt efter allt är tragiskt, kanske ännu mer tragiskt är att Kronfågels kuponger dyker upp mer än någonsin just nu.
Jag älskar kuponger men Kronfågels kommer lite för tidigt. Man bygger inte förtroende, iaf hos mig, med att synas över allt och med lockpriser. Oskandaler och att inte finnas/höras i media är bra. (för en gångs skull)

För att vara på den riktigt säkra sidan så blev det dansk, djupfryst kyckling till middag. Två fåglar á 1,8 kg styck blir mycket mat.
Mot alla principer just dansk kyckling från Danish Poultry över vår tröskel - kanske borde man tacka just media och Kronfågel för detta.
Dansk kyckling visar sig vara både köttig och välsmakande. Stora fåglar, större än jag någonsin sett i det / av svenska sortimentet. Eller slaktar vi våra svenska fåglar i förtid? Varför isåf?

Ledsen att jag är otrogen, men snart, kanske i höst så kacklar det svenskt i ugnen igen.. Och detta bara om jag får krydda kycklingen själv, tack.

Inga kommentarer: