fredag 15 maj 2009

Cajsa Warg lunch - Linser, selleri och mer..


Man tager vad man haver är ett uttryck alla känner till. Det sägs att Cajsa Warg aldrig satte just dessa ord på pränt i sin kokbok som hette "Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber". (tack Wikipedia!)

Faktisk går att göra en vettig måltid av i princip ingenting, man letar i genom kylen och skafferiet, tillsätter fantasi. 25 minuter senare äter man gott och hälsosamt.


Innehållet på en höft

Hemmagjord buljong med allt möjligt
Lök
Stjälkselleri
Rödalinser
Makaroner (gammeldax)
Rostade kikärtor (istället för kött)
Sumak (krydda)
Lite vatten


Ett par nävar hackad lök och snedskuren stjälkselleri fräses några minuter i rapsolja med sumaken, släng ner lite lagom med röda linser, rostade kikärtor och sätt på ett lock.
Låt gå ihop några minuter och tillsätt lite av buljongen åt gången och lagom mycket makaroner (om man nu tycker det är gott), potatis i kuber eller något annat kolhydrat rikt.
Fyll på med buljong tills allt är täckt och låt koka klart, i mitt fall ca 8-9 minuter med gammaldags makaronerna. Dekorera med ett selleriblad och servera.

Billigare, snabbare och godare soppa har jag nog aldrig smakat! Okej, buljongen tog sina timmar för några dagar sedan men det räknas ju inte nu ;)

Inga kommentarer: