Tänk att det kan var billigt att äta så internationell mat.
Falukorven i fråga är tillverkad i Danmark med kött från Tyskland, Finland och, hör & häpna, Sverige.
Allt detta resande kors och tvärs, in och ut i fabriker, på och av lastbilar för att till slut hamna på Coop Forums korvhylla för ynka 33kr kilot. Så ska staten ha 12% i moms och butiken ca 30-40% i marginal (min gissning). Vad blir kvar till köttbönder och logistik? Några korvören kanske?
Nu till korven.
Hur smakar den? I en tillräckligt hungrig barnfamiljsmage, utan att jämföra med annan falukorv vid samma tillfälle, helt ok! I en stroganoff med riktig grädde och mycket lök, riktigt gott. Inte är det någon glutamat eller jästextrakt (smakförstärkare) i korven om man läser innantill! Bra!
Jag köper inte ofta falukorv, heller inte någon expert på korv alls, men jag har tre kriterier i bedömningen:
- Hur den smakar rå.
- Hur kniven ser ut efter att man skivat korven.
- Hur den uppför sig på stekpannan.
Andra punkten, är kniven hyfsat ren eller ser den ut som man skulle ha skurit genom ett paket smör? *yak*
Sista punkten - skosula eller grisöra? Fastnar den i stekpannan på ett otäck sätt?
Det är upp till var och en att prova en billig falukorv, denna Coop X-tra falukorv har stor chans att få följa med hem igen från affären. Faktiskt.
Här finns testet på Scan Lantkorv
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar