söndag 17 maj 2009

Coop X-tra falukorv - billig och god?



Falukorv = Sverige?!

Tänk att det kan var billigt att äta så internationell mat.
Falukorven i fråga är tillverkad i Danmark med kött från Tyskland, Finland och, hör & häpna, Sverige.
Allt detta resande kors och tvärs, in och ut i fabriker, på och av lastbilar för att till slut hamna på Coop Forums korvhylla för ynka 33kr kilot. Så ska staten ha 12% i moms och butiken ca 30-40% i marginal (min gissning). Vad blir kvar till köttbönder och logistik? Några korvören kanske?

Nu till korven.

Hur smakar den? I en tillräckligt hungrig barnfamiljsmage, utan att jämföra med annan falukorv vid samma tillfälle, helt ok! I en stroganoff med riktig grädde och mycket lök, riktigt gott. Inte är det någon glutamat eller jästextrakt (smakförstärkare) i korven om man läser innantill! Bra!

Jag köper inte ofta falukorv, heller inte någon expert på korv alls, men jag har tre kriterier i bedömningen:

  • Hur den smakar rå.
  • Hur kniven ser ut efter att man skivat korven.
  • Hur den uppför sig på stekpannan.
Första punkten, funkar den att äta som den är?
Andra punkten, är kniven hyfsat ren eller ser den ut som man skulle ha skurit genom ett paket smör? *yak*
Sista punkten - skosula eller grisöra? Fastnar den i stekpannan på ett otäck sätt?

Det är upp till var och en att prova en billig falukorv, denna Coop X-tra falukorv har stor chans att få följa med hem igen från affären. Faktiskt.

Made in Denmark


Här finns testet på Scan Lantkorv

Inga kommentarer: