onsdag 27 maj 2009

Det ÄR inne att baka! Tillsätt bara vatten!




Fredrik Paulún har ju som bekant sitt eget varumärke med näringssmarta produkter och nu slipper vi krångla med surdeg och olika mjölsorter, om vi vill.




Paulúns surdegsbröd "Det moderna brödet" som det heter innehåller inga konstigheter.. Nja, surhetsreglerade medlet kaliumklorid och enzym finns där.. Vad tillför dessa tro och vilket enzym är det? Detaljer finns här: PDF.
Jag tänker "bake off" för hemmabruk med den stora skillnaden att man slipper mystiska ingredienser. (eller hur det var, svaret lär inte dröja)
Kan detta vara ytterligare ett spår till att vi vanliga människor ska få upp ögonen ur köpebrödsträsket? Jag hoppas det.

Jag blir nyfiken, på gränsen till att... Fast jag bakar ju allt bröd själv nuförtiden. Jaja, någon gång kanske det blir läge för ett test. Återkommer i ärendet i så fall.

--

Uppdatering: Svar här om surhetsregulerande medel och enzymer.

Inga kommentarer: