tisdag 12 maj 2009

Nöden har ingen lag - Grahamspizza




Pizzasuget blev stort. Och oplanerat.

Man tager vad man haver sa Cajsa Warg, precis så fick det bli. Det blev så bra att det måste skrivas ned här på bloggen.

Pizzadegen, för en långpanna

25 g jäst
2 dl vatten, 37 ºC
2 dl vetemjöl, special el. Änglamark (det tog ju slut här)
3 dl grahamsmjöl, Änglamark
½ dl olja
1 tsk salt


Lös upp jästen i vattnet, rör i allt mjöl och saltet. Arbeta ordentligt.
Låt degen jäsa 30-40 minuter under duk.
Häll nu upp dagen på ett mjölat bord, arbeta in oljan försiktigt.

Baka ut degen på en plåt, pensla med olja innan tomatsåsen så blir det ett bra spärrskikt. Toppa med det som du tycker är gott och grädda 20-25 minuter.

Tips: Fyll kanterna med ost :D så blir det lite extra lyxigt! Jo, det är värt pysslet!!


BUA x 1

Inga kommentarer: