torsdag 7 maj 2009

Nya friska tag! Vetesur med äpple - startad



Mina vetesurar har just surat. Inte på det bra sättet utan det dåliga. Misslyckade på ren svenska.
Idag har jag satt en ny start, helt från början:

100 g rivet äpple
200 g vatten
100 g Vetemjöl, ekologiskt (Änglamark)

Skillnaden nu är att vetemjölet är ekologiskt och utan askorbinsyra plus att äppelrivet borde göra sitt. Tänk vad man kan bli till sig i trasorna för att man läser något på nätet ;)
Det finns bara ett sätt att ta reda på fakta - testa själv.

Fortsättning följer!

--

Edit: Bilder visar hur det såg ut 12 timmar efter.

2 kommentarer:

Leila bakar... sa...

va du är ihärdig med surdegen, jag har haft väldigt lite brödinspiration på sistone (förutom foccacian), det är lite svårt att få till det där supergoda brödet och kräver lite pyssel som jag inte riktigt orkar med nu. Men kikar in här igen för å se hur det går för dig, kanske finner jag inspirationen igen.

Hon Kånka - Han Mulle sa...

Tänkte baka på äppelvetesuren imorgon... :D