lördag 30 maj 2009

Rebecca's knubbisar - snask med kikärtor
Jag gillar salt godis, helst om det finns åtminstone en gnutta nyttigt också. Rebecca's knubbisar är kikärtor som rostas med omsorg och saltas. Mums, jag lovar!

Första gången jag gjorde dessa knubbisar såg familjen lite skeptiskt på dessa som just godis. Men det tog bara en dag innan sonen började knapra och fick mer och mer mersmak. En vecka senare när han kommer hem från sin pappa rusar han direkt till köket och fråga var "dom där goda" är.. Det är ett bra betyg, eller hur?

Denna gång vägde jag upp 333 g kikärtor (1 kg i påsen) och tänkte att det skulle vara lagom mycket att rosta i en vanlig långpanna. Så lite eget kryddsalt med några få rosépepparkorn, lite lite dragon och vitlök. Kvällens snask är räddat ;-)

På Rebecca's blogg läser jag "Har ni inget annat för er tycker jag verkligen ni ska rosta lite kikärter." Jag hade inte kunnat säga det bättre själv, faktiskt ;)


Du behöver:

Torkade kikärtor
En natt eller en dag
Kastrull/skål
Durkslag
Vatten, skölj några gånger om det går
Rapsolja, 1 msk
Gott salt, ev andra kryddor
En ugn - 175 grader i ca 75 minuter
Ett vakande öga som skakar om laddningen några gånger
Lite senare - en kall öl ;)


Läs Rebecca's inlägg och recept här: Rebecca's KitchenInga kommentarer: