fredag 19 juni 2009

Ananas på burk – Del Monte och Coop

Mitt i pizzabakandet blev det test av ananas på burk. Dottern, mamman och jag smakar, tittar och tycker. Olika, vi tycker olika och det är kul på något sätt.

AnnanasPå bilden ser man tydligt att Del Monte ananasen är gul och fin, ananasjuicen helt klar. Smaken på ringarna är söt och konsistensen perfekt. Inga rester av stocken.
Lite för söt för mig. Mamman och dottern gillar denna bäst.

Coop ananasen simmar i en grumlig juice och har tydligt av mitten stocken kvar, tråkigt.
Något syrligare ringar och juice, det gillar jag. Dottern tyckte juicen var godare på denna, dricker upp med glädje och får sen socker spikes ;)

Del Monte ananasen bjuder inte på mycket information mer än vad burken innehåller – ananas och ananasjuice. Inte något om ursprunget alls. Konstigt.
Coop ananasen kommer från Thailand. Thailand! :-O

Plötsligt känns ananas på burk väldigt exotiskt och innehållet på pizzan blir en riktig mix av olika matkulturer.

Italiensk idé, svensk pizzabagare, Ananas – Thailand, Banan – Centralamerika, halalkorv – Södertälje, Ost – Småland, tomatsås – Holland, rapsolja – Sverige, vetemjöl – Finland, grahamsmjöl – Sverige och sen salt, jäst…mm.


Sammanfattning: Ananas är gott på pizza. Har man inte två burkar av olika till hands skulle man förmodligen inte veta av någon skillnad. Det tar emot lite att ananasen är så långväga ifrån men vi får trösta oss med att koldioxidutsläppen av hemtransporten var noll komma noll. Motion på köpet, i ösregn på cykel.

Inga kommentarer: