torsdag 11 juni 2009

Choklad! Anthon Berg - Ghana, New Guinea & Ecuador


Tre chokladkakor, två vuxna, tre dagar, en anteckningsbok.Choklad är gott. Choklad är också svårt, det är väldigt svårt att ens försöka berätta om hur en choklad upplevs. Men här kommer ett försök..


Vi börjar med Ecuador 72% - Sträv och bitter är det första som far genom huvudet, sen kommer en fin, riktigt fin eftersmak som direkt önskar en liten bit till. M tyckte att det fanns en tydlig ton mandelmassa här och eftersmaken var odefinierbar.


Nu går vi till våran favorit Ghana 60% - Är det en smak av kaffe? Nej, det är smaken av rostade och krossade kakaobönor - gott, likaså gott med lite krisp! Lagom stark choklad för nybörjare. M gillade denna knottriga, tuggvänliga choklad även om den var tydligt söt.


Sen får vi inte glömma New Guinea 72% - Snäll, neutral (på ett bra sätt) med bitter eftersmak på tunga och gom. M säger spontant att detta är en len, skön och mjuk choklad. Helt övertygad att det är en choklad med fyllning. (nix)

Ghana solklar vinnare hos oss båda, den kommer få följa med hem igen från affären! Vem vet, New Guinea och Ecuador kanske måste få bo in sig i våra munnar och skapa musik vart efter tiden lider och vi lär oss mer om choklad. Vi ska ta oss längre in i djungeln bland "finchoklad" och se vilken som är den bästa av dom alla. Förslag mottages med nöje!

Priserna på Anthon Berg kakorna skiljer rätt mycket, från 15kr till 24kr för en 100 g stor chokladkaka, den billigaste hittar vi på Rusta och den dyraste på Coop Forum.

Inga kommentarer: