tisdag 23 juni 2009

Köttfärs = snusk?

Efter köttfärsskandalerna så säljer det stora jättarna enbart köttfärs som är packat centralt. Detta faktum har fått mig att inte alls köpa köttfärs av den typen i skyddande atmosfär.
Jag kan inte tänka mig att köttfärs skall kunna hålla sig fräsch i upp till en vecka i en skyddande atmosfär av kvävgas och koldioxid.

Att välja annan köttfärs är enkelt, på Coop Forum finns djupfryst köttfärs i 400 g paket. I paketet ligger det tre separatfrysta platta block av köttfärs. Dessutom kan man bjuda på denna köttfärs med gott samvete ifall det knackar på dörren då det är Halalslaktat.

Det andra alternativet är att envisas med att handla butiksmald färs. På våran “lilla” affär mals det köttfärs och omsättningen är så hög att tom jag med bacillskräck (nästan iaf) törs äta.Köttfärs


Skulle det vara så att det förekommer snusk eller det skulle hända sig att någon i familjen blir sjuk av denna butiksmalda köttfärs så kan jag personligen se farbrorn i charken i ögonen när jag berättar detta.
Skulle man ringa till Coop eller ICA och ha synpunkter på den “skyddade atmosfär köttfärsen” så skulle förklaringen bli den vanliga och två varucheckar skulle komma hem i brevlådan.

Helst av allt skulle jag vilja mala min egen köttfärs, men den dagen har inte riktigt kommit. Ännu.

Inga kommentarer: