torsdag 4 juni 2009

Remouladsås eller fisksås



Så här gör jag en enkel och snabb sås som smakar gott till stekt fisk. För visst gör du som jag, rör ihop en egen sås utan massa konstiga ingredienser? ;-)

Turkisk yoghurt 10%, jag använder alltid Lindahls
Boston gurka eller "tuggad gurka" som vi säger här hemma

Ta 1-2 msk Boston gurka per deciliter yoghurt och blanda, smaka ev av med lite salt. Låt röra stå i kylskåpet tills det är dax att servera. Garnera med en kvist grönt eller en liten klick Boston gurka.

Önskas en lite lyxigare variant?

En rejäl klick majonnäs, naturligtvis hemlagad ;) Äkta majonnäs på tub fungerar utmärkt det med.
Vill man ha en mer vuxen smak, då heter lösningen senap. Jag tycker väldig mycket om Johnny´s söta och "starka" senap. Det gör under med fisksåsen.
Smaka av nu med grovmalen svartpeppar och lite vitlökspulver. In i kylen och låt stå.

Glöm inte bort att berätta att du gjort såsen själv, ett sus kommer att höras bland gästerna och alla kommer älska din hemlagade remouladsås!

1 kommentar:

Kim sa...

Låter ju kanongott! Är alltid i valet och kvalet över vilken sås jag ska ha till fisken (sanning), måste inhandla gurkdelen dock.