
Så här gör jag en enkel och snabb sås som smakar gott till stekt fisk. För visst gör du som jag, rör ihop en egen sås utan massa konstiga ingredienser? ;-)
Turkisk yoghurt 10%, jag använder alltid Lindahls
Boston gurka eller "tuggad gurka" som vi säger här hemma
Ta 1-2 msk Boston gurka per deciliter yoghurt och blanda, smaka ev av med lite salt. Låt röra stå i kylskåpet tills det är dax att servera. Garnera med en kvist grönt eller en liten klick Boston gurka.
Önskas en lite lyxigare variant?
En rejäl klick majonnäs, naturligtvis hemlagad ;) Äkta majonnäs på tub fungerar utmärkt det med.
Vill man ha en mer vuxen smak, då heter lösningen senap. Jag tycker väldig mycket om Johnny´s söta och "starka" senap. Det gör under med fisksåsen.
Smaka av nu med grovmalen svartpeppar och lite vitlökspulver. In i kylen och låt stå.
Glöm inte bort att berätta att du gjort såsen själv, ett sus kommer att höras bland gästerna och alla kommer älska din hemlagade remouladsås!
1 kommentar:
Låter ju kanongott! Är alltid i valet och kvalet över vilken sås jag ska ha till fisken (sanning), måste inhandla gurkdelen dock.
Skicka en kommentar