tisdag 2 juni 2009

Scan lantfalu - förlåt, lantkorv..





Vad har vi här? En falukorv som inte är en falukorv? Köttmängden är 42%, är det det som har ett finger med i spelet?

Det första jag lägger märke till är den lilla medalj på förpackningen, "Svenskt kött". Men har vi inte tillräckligt med kött i Sverige för att göra en riktig falukorv?
Ok, produkten är den billigaste sk falukorven på den lokala affären. 35 kr per kg kostar Lantkorven.




Innehållet skiljer sig från Coop X-tra falukorven på så sätt att Scan korv inte innehåller nötkött. Ingen glutamat eller jästextrakt här heller. Annars är det inga större skillnader vad jag kan förstå. Jo, citrusfiber - vad sjutton är det?




Här ett tydligt exempel på vad jag inte gillar att se, ett knivblad som ser ut att ha skurit i smör.
Naturligvis åker en skiva in i munnen, jag är ju nyfiken! Hur korven smakar... korv, men..
Tyvärr tar eftersmaken hela uppmärksamheten, hela gommen är infettad och tungan jobbar för att blir av med det vidriga.
Blev tvungen att be sambon smaka och berätta för mig om något var fel, men det var det ju inte. Korven är fet, på gränsen till motbjudande.

Nåväl, middag skulle lagas och in i ugnen åkte korvskivorna med sina tillbehör och ut kom en betydligt bättre produkt. Riktigt god faktiskt.

Så nu till den slutgiltiga frågan, vilken vinner - Scans lantkorv eller Coop X-tra? Coop X-tra utan tvekan!

Här hittar du det tidigare "testet" Coop X-tra Falukorv


Inga kommentarer: