lördag 6 juni 2009

Var god stör ej - experimet pågår!




07:00 Start av poolish. Med avsevärd mängd havregryn.
15:00 Blandar i övriga ingredienser. Ska jäsa till kl 18-19 i kväll
18:00 Degen jäser över, glaslocket står 3 cm över och degen börjar lite sig nedåt.
18:30 Knådar snabbt ur koldioxiden, degen är jobbigt kladdig. Formar nu hjälpligt 100 g bullar. Fyller en plåt. Gör sedan två stora bröd. Täcker med bakdukar.

19:00 Plåten med småbröden in i ugnen. En kvart.
Middag, ugnen upptagen till klyfpotatis.
20:00 Storbröden in. Dessa har vuxit till sig.... groteskt.
22:30 Provsmakar det fluffigaste brödet någonsin!
22:31 Börjar analysera dagens bakning, dom här bröden måste göras en gång till, tur att jag hjälpligt för anteckningar om mängder.
22:35 Skulle vilja ta en fralla till med ser på klockan att det inte är påbjudet längre.
22:57 M berättar att detta var förmodligen det godaste brödet hittills och i särklass det fluffigaste.
Lika fluffigt som Polarkrafts Fröig om det är en ledtråd.

Nu ska jag analysera dagens händelser, mängder och tider - att reprisera detta bröd står högst på önskalistan!

--

Bilden: Barnens syn på hur jag ser ut när jag bakar.. ;)

Inga kommentarer: