måndag 6 juli 2009

Lindahls Turkiska & Grekiska yoghurt i test – vilken passar dig bäst?

YoggiTurk_Grekt


Den vanliga – klockren i köket till allt från sill till kladdkaka.
Högsta betyg!

Den ekologiska – som den vanliga fast lite dyrare. Lite mildare syra, fast bara kanske.

Den grekiska – syrlig och fräsch, perfekt till tzatziki och grillat. Passar ej som ersättning till gräddfil till sillen dock.

Light. Vattnig. Geléig konsistens. Passar ej i mitt kök.
Tack, men nej tack.



 Dessa fyra matyoghurtar från Lindahlsmejeri är fria från E 407 och håller riktigt länge i kylskåpet.
Jag sparade en halv hink av den vanliga turkiska yoghurten i fem(!) veckor på kallaste stället i kylskåpet utan minsta problem innan testet blev uppätet. Wow – eller hur?

3 kommentarer:

ena sa...

Håller helt klart på den turkiska vanliga jag med :) funkar till nästan allt... speciellt sill.

Max sa...

Synd bara att deras "turkiska" yoghurt är från Tyskland... Känns ju jätte-autentiskt.

Kari Receptomaten sa...

Men... Jag var bergis på att den är svensk... *lite besviken*