fredag 10 juli 2009

TV-middag! Flintastek, pommes & kantarellsås

Inte en grönskak i sikte, då kör vi sa pommes frites påsen till flintasteken.
Stekpannan var inte sen att haka på när smörpaketet visslade att det var dax att jobba. Pommesen vandrade likt leksakerna på julafton i trupp in i ugnen, saltet låg sedan i bakhåll och lurpassade.
Kantarellerna dansade försiktigt med den gula hackade killen som nu låg utspridd på järnpannan. Hård mot hårt. Likt maffian som nästlar poliser och politikergräddan på samma gång.

GrillatPlötsligt knackar det på dörren, där står Francis Ford Coppola med en rykande gammal film i handen. Det börjar dofta mat & filmkväll! Den iskalla colan sitter redo i glasen och hembiomörkret sänker sig..

Filmen börjar, maten smakar och sällskapet har kalla fötter. Fleecefilten kommer till undsättning. Kort paus in i halvlek – glass dax! Fötterna blir ännu kallare – är det spännande tro? Lite läskigt med hästhuvudet i sängen annars bra handling.
Tänk att det skulle behöva dröja så här länge innan denna film skulle spisas. Nu är både tvåan och trean på väg hem, de kalla fötterna i fråga vill veta hur det ska sluta.

Summering: Nästan alla dog i filmen. Två mätta i soffan. Ett par kalla fötter kalla ännu. Dags för raggsockor mitt i sommaren?

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, riktigt kul skrivet! Kan riktigt se de dansande kantarellerna framför mig!

/Hasse