Här kommer en riktig goding, den kanske inte går på en minut men den kräver heller ingen större insats. Resultatet är förbluffande gott!
Receptet har för mig ett okänt ursprung, kanske någon känner igen handstilen?
Ett gulnat papper i min mors receptmapp, nog har jag ätit denna sallad redan som barn?!
Vitkålen var färsk, så där grön och fin – sommarkål!
Oljan ska vara en mycket smakneutral, i mitt fall rapsolja. Vitvinsvinägen kommer från Vinborgs, den enklaste. 2 tsk svartpeppar fick bli 8-10 varv med kvarnen inställd på det grövsta.
När du slagit i lagen och blandat runt, smaka direkt! Nu inser du att detta är den godast “pizzasallad” du smakat. Veckosallad – varifrån kommer det tro?
2 kommentarer:
Veckosallad! Som är så praktiskt och så gott! Jag gör en rejäl laddning på ett helt huvud. (Strimla huvudet med osthyvel innuti en matpåse så slipper du vitkål över hela köket)Prova med en kork ättika istället för vinäger, och slaka salladen i skålhett vatten ca 1 min. Pytsa upp i sju små plastpåsar, en för varje dags middag! Smaksätt varje påse olika med ex. morötter, paprika, annanas, äpple, apelsin, etc etc... 7-dagars hållbar sallad = Veckosallad!
Har för mej att Viktväktarna kör en del med denna "veckosallad".
Skicka en kommentar