onsdag 26 augusti 2009

Bullar med mandelmassa – lite snabbare, del 1

Vi börjar med bullar bara för det är såå gott. Livsfarligt att ha hemma och inte hann det hamna några i frysen heller ;)

Här kommer en smart påse för den som vill baka själv men inte riktigt har tiden eller känner sig lite ny på att baka. Perfekt i sommarstugan också!

bagarens_jastmix_vetebrod


Bullar på en timme. Ja tack!
Fast jag är värdelös på att baka bullar så är kommer familjens bullexpert in och gör makalöst goda bullar med fyllning. Jag skojar inte.

Ska man hinna allt på en timme som förpackningen utlovar så måste man nog vara två som hjälps åt. Fast disken kanske inte ska räknas in i tiden? ;)

grand__cru__mandelmass

 Fyllningen i fråga, en grov mandelmassa från danska Odense gjorde stora prickar över i:et. Inte bara en slät massa som man är van vid utan med riktiga “chunks” av mandel.

Det ska nog erkännas att den andra halvan av mandelmassan gick åt som godis under bakningen..
Det är ett bra betyg!

Bullsugen nu? Jag är det. Igen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med bullbak, perfekt regnig dag för det faktiskt! Här har jag nu huset fullt av ungar och lekkompisar till både höger o vänster så kanske ska man smyga ut i köket å baka lite!?

Iá´s Matblogg sa...

Älskar mandelmassa i bullar - de blir så mkt saftigare då! jag brukar ha mandelmassa och vaniljsocker! MUMS!!!!

Helena Ljunggren sa...

tack för din hälsning hos mig :)
Saltmängden på gurkan skrämde mig en smula också om jag ska vara helt ärlig men det blev gott, för att inte säga mycket gott. Det var sött, salt och ljuvligt syrligt på samma gång :)

Trevlig helg!