måndag 7 september 2009

Dinkel, spelt och urmjöl – men till vad?

För sådär tre månader sedan behövdes det dinkelmjöl i något av mina bakexperiment. Idag tog påsen slut.

1,25kg dinkelmjöl har således förbrukats men jag skulle ändå inte kunna redogöra för dess egenskaper, smak eller fördelar.
Lite synd, det känns ändå lite tomt nu när påsen ligger i väntan på återvinning. Det kändes trendigt eller inne eller något att ha dinkelpåsen i bakskåpet.

Dinkel_SlutInnan jag skaffar en ny påse så så vill jag veta hur du använder dinkelmjöl, om du använder det alls.
Frågan blir också dagens Twitterfråga – nyfiken som jag är ;)

2 kommentarer:

Monica sa...

Hej,
det mesta jag använder dinkelmjölet till är pannkakor. Tycker att det blir matigare med dinkel (även barnen) än vetemjöl. Dessutom behöver man använda mindre dinkel än vetemjöl.
Till våra pannkakor brukar vi ha dinkel, några rårivna potatisar och 1 riven morot. Super gott och matigt. Glöm inte lingonsylt till.
Hälsningar Monica

Anonym sa...

Min mamma använder dinkel till det mesta. Till och med till palt numera. Blir jättegott. Hon gör dock norrlandspalt utan rågmjöl.
/Lena