måndag 14 september 2009

Fiskgratäng med Santa Maria lime & chili

Som ett 1-2-3 spel. Frugan hade köpt torsk, några dagar innan kom det ett rosa kuvert i brevlådan med nyheter från Santa Maria och lagom till fredagen (fiskdagen) beställde sonen fiskgratäng till middag.

Lika enkelt som snabbt föddes en ny favoritgratäng.

1 block djupfryst torsk
1 påse Santa Maria fish taco mix
50 g riktigt smör
Knappt ½ dl ströbröd
1 msk kallt vatten

Smält smöret i en kastrull, låt svalna något och rör i påsen med kryddorna, tillsätt vatten och ströbröd. Rör om.
Lägg fisken, ännu djupfryst, i smörad form och salta lite. Bred på bandningen över fisken.

Fiskgratängen tar knappt 40 minuter i 175-200ºC, under tiden kokad du potatis och dukar.

SantaMariaFiskGratOm det blev gott? Massor gott! Rakt in i kategorin “ny klassiker” vågar jag påstå :)
Fisk är bra fredagsmat – för fisk till middag betyder automatiskt efterrätt. För visst är det så?

1 kommentar:

Kryddburken sa...

Aha! nu ser jag! Det var ju inte alls tokigt att använda kryddan direkt i smöret! Låter som en himla god fiskgratäng! Måste prova! (även detta)