tisdag 29 september 2009

Fröigt värre - desto godare! Frökusar med dinkel från Fazer

Det tar lite emot att tycka ett köpebröd är riktigt gott. Det är ännu jobbigare att erkänna det öppet så här.
Jag har lyckats baka ett eget ruisleipä, det finska rågsurbrödet, hemma i köket och vara till fullo belåten med resultatet. Precis ett sånt bröd kan man köpa i Finland och det bakas av Fazer sen urminnes tider.

Fazer lanserar nu brödet jag så gärna skulle vilja kunna baka själv, redan efter första tuggan slås jag av tanken “gud vad gott!”  

Frokusar

Kombinationen av alla fröerna i brödet med dinkelmjöl eller spelt som det också heter tillsammans med modern bageriteknologi är mycket lyckad.

Nyckelhålsmärkningen på förpackningen är anpassad till de nya strängare reglerna som träder i kraft år 2010 då även Danmark och Norge anammar symbolen.
Mer om nyckelhål finns på Livsmedelsverkets hemsida för den nyfikne.

Sammanfattning: Härligt, saftigt (och det där ordet som jag inte vill använda här på bloggen som börjar på j och slutar på ätte)gott!

Inga kommentarer: