tisdag 22 september 2009

Gott rött på PET!

Nej, det är inte första April. Det är nytänk helt enkelt. Flaskan som inte väger mycket, går inte sönder och går att panta på vanliga affären. Nog om flaskan som väcker uppmärksamhet på Systembolaget – jo, folk klämmer på flaskan och inser det smarta!

PS_Red

Vingården Domaine Peirière ligger i södra Frankrike, här tillverkas vinserien Paul Sapin som kommer i alla tre “färgerna”.

Innehållet är ren merlotdruva som ger en trevlig upplevelse, av tre testare tyckte alla att detta är riktigt gott. Medelfylligt lättdrucket helt utan “obehag”.. En av testarna är lite mot rödvin annars..
“Wow, oj, det här var riktigt gott!” hette det. Jag instämmer helt. 

Till vinet spisades ugnsgratinerad fläskfilé i grädde med snäll pepparmix och massor med små små tomater. Klyftpotatis där till.

Klockrent vin som inte kostar mycket alls, 68kr, som passar både i ryggsäcken och på matbordet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fredagsmys, nja.. Men en plastflaska Paul får definitivt följa med med på fredag hem ifrån bolaget!
Bra tips, tack.

Anonym sa...

Men det måste ju vara 1:a april. Vad dricker du för viner i vanliga all om definitionen på ett gott vin är ett vin som inte ger obehag och som t o de som inte gillar vin gillar?

Receptomaten sa...

Svar till "Anonym" här ovan:

Jag tycker det är intressant att en expert, för det måste du ju vara, skriver en anonym kommentar och frågar om vad jag dricker för vin i vanliga fall.

Svar: Jag utger mig överhuvudtaget inte för att vara någon kännare av vin.
Jag dricker förmodligen samma viner som majoriteten av svenska folket och väljer att skriva på ett enkelt och konkret sätt.

Som expert måste även du tycka att det finns viner som smakar olika till den milda grad som jag beskriver i mitt inlägg.

Tack för ditt besök och välkommen tillbaka som ditt riktiga jag.