tisdag 1 september 2009

Maros kök – genvägen till Grekland

Enkla recept. Korta beskrivningar. Inspirerande bilder.

På ett par veckor har denna kokbok eller ska man säga receptsamling blivit hårt bläddrad av familjen. Jag har aldrig sett barnen vara så intresserade av en bok med mat – och det är riktigt roligt.

Maros_Kök På dryga 100 sidor får vi lika många recept. Marinader, röror, snittar, knyten, dolmar och hela vägen till det där söta goda som kommer på slutet.
Självklart finns också det rätta receptet på moussaka, den svenskaste av alla grekiska rätter. Handen på hjärtat, när åt du moussaka sist?

Boken är skriven av Maro Papadopoulou som är matinspiratör till vardags på Fontana, här kan man också beställa boken.

Summering: Enkelt och rakt på sak, många av recepten fungerar bra en vanlig vardag, tydlig mat som även barnen gillar och inga massa märkliga ingredienser behöver köpas hem som sen bara blir liggande.

Inga kommentarer: