måndag 28 september 2009

Middagsfrid fascinerar & imponerar

För bara tio tolv år sedan skulle/kunde man “handla maten via internet” och hämta sina matkassar på baksidan av Ica Kvantum på Värmdö.
Några år senare fick man hem matkassarna mot en liten peng och att välja det man skulle handla hade blivit riktigt trevligt om man ser det rent tekniskt sett.

Idag kommer vi ännu enklare undan om vi vill, nu kan vi få hem matkassarna med färdigdesignade menyförslag, provlagat av riktiga människor.
Ett av dessa företag heter Middagsfrid och startade redan 2007 av en helt vanlig matmamma. Helt vanlig, nja, hon fick en idé och idag är hennes företag det största i branschen med dryga 4500 kunder.

Jag blir djupt imponerad och kan inte sluta fascineras av hur man har lyckats sy ihop logistik och receptdesign innan kunden väl har sina rödavita påsar hemma. Många pappkassar blir det, om jag inte är ute och cyklar helt så borde det handla om 15000-20000 kassar på en månad...

MiddagsfridEn längre artikel finns att läsa hos Foodmonitor.se om hur Middagsfrid resonerar om innehållet i kassarna så att det skall bli så smart som möjligt ur tex klimathänseende.

Nu till min fråga: Har du provat på någon liknande tjänst eller har du någon annan sorts lösning där du får hem maten per “automatik”?
Eller känner du som jag att detta är mer för den stressade familjen som rent av annars skulle äta mer fastfood eller halvfabrikat?

Vilka andra företag finns det som erbjuder liknande tjänster? Vad jag känner till är det Linas Matkasse och Ecoviva just nu.

Hur lång tid tar det innan livsmedelsjättarna Ica & Coop kommer med egna försök till designade menyer och matkassar?

--
Edit: Här kommer en till leverantör som heter Ätsmart – tack för tipset som kom via kommentar här nedan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ingen ny idé. Den tjänst har funnits i många år i t ex Danmark.

Anonym sa...

Jag har provat Ätsmart och är supernöjd! Jag kan varmt rekommendera dem =)
www.atsmart.nu

Anonym sa...

Hej!
Du gissar ganska bra måste jag säga :-) Antalet kassar (dvs 2 per leverans) under september landade på alldeles strax under 20.000 stycken.
Så det är lite pyssel att hålla reda på....
Mvh,
Victor / Middagsfrid