onsdag 30 september 2009

Oktoberfest – Löwenbrau & Spaten i smaktest

Öl är spännande, ännu mer spännande kan vara orsakerna till att ta sig ett glas gott öl.

Öl är både vardag och fest för många, även om jag inte riktigt kan hålla med den generationen som dricker lättöl till dagens år efter år. Till lunch väljer jag vatten eller cola om det förstås inte är sk sillunch i väntan på att vedbastun ska bli varm hos föräldrarna på landet ;)

Oktoberfestbier_

För att få känslan av att vara på väldens största festival måste man göra vissa förberedelser som tex ställa en bajamaja ute på gräsmattan, sätta upp ett party tält, leta fram parlören och klistra fast lösmustaschen :)
Andra detaljer för lyckad oktoberfest hittar du här!

Jag har smakat två av årets Oktoberfestbier, Löwenbräu och Spaten. Direkt fastnade jag för humlen i Löwenbräu ölet. Jag fick ta fram min burk med humle för att kvittera att det verkligen var det som gjorde det. En mun öl och ett djupt andetag ur humleburken. En doft och smaksymbios utan dess like!

Spaten är ett alternativ, ett mer “öligt” öl kanske för att den har något mindre sötma och en fylligare känsla.

Nu till frågan, har du varit på riktiga Oktoberfesten?
Isåf, berätta en kort anekdot – historierna är många om enorma öltält, tillfälliga polisstationer och sjukhus på festområdet.. För att inte tala om problemet med bara 1800 toaletter/pissoarer ;)
2010 fyller Oktoberfesten 200 år – jag söker härmed tysktalande sponsor som kan lära och visa mig mot att jag rapporterar direkt från plats ;)

Summering: Löwenbräu Oktoberfestbier tillsammans med ett par ölkorvar från Estland är pricken över månt & mycket!

Inga kommentarer: