torsdag 24 september 2009

Rustikt Lantbröd – köpa färdigt eller baka själv?

En ändå rätt kul trend tycker jag mig kunna se, köp originalet och försök att baka det själv – nu har Fazer/Skogaholms varit så bussiga ;) att receptet ingår i deras senaste skapelse. För visst var  det ett kexföretag här i sommar som hade fått samma snilleblixt?

Jag lovar att baka precis som det står på brödpåsen och återkomma med resultatet, jag vet att det inte kommer att bli lika fluffigt och bildligt vackert.. Men det är en utmaning!

Lantbröd

Lantbrödet innehåller havssalt och är osötat, inga medel vad jag kan förstå heller inga enzymer som ska få brödet att trivas extra. Bra!

Trots att brödet är osötat så smakar det precis rätt, hela familjen inklusive den yngsta och mest kritiska äter en extra skiva utan att knussla.
Att brödet smakar “rätt” är viktigt, vi svenskar och skandinaver är ju riktiga junkies för smakkombon sött/salt. 
Tänk nu på tex en tomatsoppa, ett par skivor bröd naturell, kasta en hastig blick över axeln för att se att ingen ser dig, doppa brödet i soppan och njut!   

Nu återstår bara frågan från början: Köpa färdig eller baka själv?

Inga kommentarer: