torsdag 10 september 2009

Våfflor över öppen eld

Bra väder, nyfikenhet och ett loppisfynd som legat oanvänt i minst fem år. Vad gör man då? Våffelgräddning ute i naturen förstås!

Den första frågan är, vilken våffelsmet blir bäst?
En av varje förstås – det är ju Recept o Maten aka Mulle som är nyfiken.
En våffelsmet med ägg och en våffelsmet med grädde utan ägg.

Våffelrecepten finns på vafflor.se och tackar mannen bakom sajten för blixtsnabb support :)
Fråga två, vad ska man tänka på när man gräddar över öppen eld? Här fick jag goda råd av en Twitterinna som fick tag på en vän som hade koll. Så där ja, allt klart – hej hå ut i skogen vi gå!

VåfflaTvå PET-falskor fylldes med våffelsmet hemma, märktes noga med vilken som var vilken och smaktestet var snabbt igång.

Äggsmeten smakade riktigt bra – både med hallonsylt och smör. Gräddvåfflorna utan ägg blev jättefina men kändes inte riktigt lika matiga helt enkelt.

VåfflaVåfflor kan varieras i nästan det oändliga, att bara äta med sylt, grädde och glass är gott med sen kommer suget efter salt.. Ja ni ser hur det slutade för mig.. SMÖR! Gott!
Barnen tuggade i sig våffla efter våffla till hallonsylten tog slut.

Vi började rätt snart fantisera om våfflor med olika fyllningar, Crème fraîche, salladslök och stenbitsrom hade ju suttit som en sportkeps, det blir nästa gång!

Det blir definitivt mer våfflor i skogen för oss, det var inte svårt alls med att grädda i våffeljärn över eld och framför allt att göra egen våffelsmet.

Jag vill passa på att tacka alla för det goa och snabba stödet, glada tillropen på Twitter, de ryska(?) pensionärerna som hittade vägen i skogen och den fantastiska kärlek jag får dela med M.

2 kommentarer:

matmorsan sa...

Vilken underbar pryl!! Måste ha smakat riktigt gott med nygräddat i friska luften!

görel sa...

Det var ju smart. Jag tänker mig bara gamla våffeljärn ihop med vedspis, men det är ju förstås väldigt inskränkt!