“Fredagen den 9:e oktober firas Äggets Dag, som är en internationell företeelse där ägg hyllas med bland annat äggfestivaler och rekordförsök i omelettillagning.”
På sajten Svenska Ägg kan man läsa att vi i Sverige inte är bäst (för det är vi ju på så mycket annat) att äta ägg.
Vi äter runt 200 ägg per person varje år, Mexico och Japan leder äggligan med uppåt 350 ägg per person.
Nu ska jag bjuda på Omzza:
Jag lagade en något snabbare variant på frittata med färska gula kantareller, överbliven potatis, purjo och lök.
Visst, en omelett hade varit klockrent men… Det måste ju gå att utveckla en klassiker? Med frittata i tankarna blev det en form av pizza helt utan pizzabotten. Kanske en Omzza? ;)
Stekt potatis i botten, kantareller, purjo och lök på toppen, häll över omelettsmet precis på mitten i en långsam stråle.
Salta och vrid några varv med pepparkvarnen, på med ett lock på glänt, låt gå på medelvärme ca 15 minuter.
Behöver jag säga att det blev fantastiskt gott?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar