torsdag 1 oktober 2009

Fläskkotlett på enklaste sätt

Här om dagen handlade jag en bit fläskkotlett på affären. Vid samma köttdisk stod ett yngre par med en rätt nybakad bebis i barnvagnen.

- “Men vi tar korv..” sa hon uppgivet.
- “ja, men inte den där, den åt vi igår” sa han och pekar mot Hot Dogsen istället.

Att överhöra andras samtal kan vara underhållande, speciellt i en livsmedelsaffär när middagsplaner smids.
Nu tog det unga paret sina Hot Dogs och skyndade vidare. Kanske till pommes frites frysen?

Där stod jag med en rejälbit fläskkotlett i handen och tänker, borde jag lagt mig i och tipsat om hur enkelt man faktiskt kan få riktig mat för gissningsvis samma pengar? Det har faktiskt hänt några gånger men det känns som man på något sätt inkräktar..

Med lite dåligt samvete cyklar jag hem.

Kotlettrad

Nu går det undan, jag gnider in köttet rejält med flingsalt smaksatt med rosmarin, delar ett par morötter och lökar, spiller på lite rapsolja underst i formen. Lägger köttet på morötterna och in med termometern.
Allt det här är klart innan ugnen blivit varm.

Lite drygt 90 minuter senare piper termometern som jag ställt på 71ºC.
Under tiden har jag kokat potatis och rödbetor. Gjort en enkel sås. Diskat. Twittrat. Slösurfat. Tänkt på det unga paret hur deras Hot Dogs blev. Fortfarande har jag dåligt samvete.

Visst, att laga mat från början tar mer tid – men å andra sidan blir det två tre middagar av min köttbit, kanske också pålägg till frukost och framför allt är detta bra och billig mat.

1 kommentar:

kryddburken sa...

Hejja hejja!! Va du är bra! Nä, jag hade nog inte tyat å säga till dom heller...