torsdag 22 oktober 2009

Fulskinka på mest pinsamma vis

Som konsument tål jag ändå rätt mycket men nu åker det stora röda krysset fram.

Det här måste väl ändå anses som baklängesrekord?

Pressad skinka med olika stabiliseringsmedel för att hålla ihop produkten är inte ovanligt alls och vi konsumenter handlar glatt, inklusive undertecknad.

Scan45_50g

Dessa tre produkter från är nyheter och finns nu ute i butik. Förpackningarna innehåller 45 respektive 50 gram pressad skinka i ultratunna skivor. Kilopriset blir strax över 200kr.

Men herregud! 200kr/kg för fulskinka? Vi konsumenter har precis blivit idiotförklarade av tillverkaren och lika så av butiken där jag fann dessa.

Summering: Gå inte på dessa små förpackningar, välj en annan sorts fulskinka som kostar mindre än hälften. Helst köper du riktig skinka utan brosk, vatten och medel. 

3 kommentarer:

Lindskan sa...

Detta är ett riktig bottennapp

Xtian sa...

men är det inte förpackningen som är grejen i det här fallet. Dvs vi betalar lite mer för en förpackning som är lite mindre och ger mig som konsument möjlighet att ha fler olika sorter hemma?
Inte för att jag tycker pressade skinkrester med tillsatser är okej men här är det nog saker som "tillgänglighet", "valmöjlighet" och "bredd" som har fått stå som ledord.
Och då drar kilopriset iväg.

Monica sa...

Men vart hittar du/ vi "riktig" skinka? Om man inte skall göra den själv av hel-kött. Har du ngt tips?
Jag tycker all skinka är fullspäckad av tillsatser och annat tjafs. Numer känns det ohälsosamt att stoppa i sig skinka. Hälsning Monica