tisdag 13 oktober 2009

Green n´ Lean – vegetariskt och gott!

Meatless monday är ett klockrent koncept, i våran familj är det ett begrepp nu och jakten på bra maträtter utan kött har nu kommit till Green n´ Lean's sortiment om fyra produkter i butiksfrysen.

De två första provsmakningarna är broccolijärpar och morotsbollar, de två som återstår är rödbetsbollar och gourmetburgare som jag återkommer till i ett senare inlägg.

LnG_Broccoli Broccolijärparna låter jag steka i en grillpanna med rapsolja, under tiden kokar riset och sonen blandar en kall sås på matlagningsyoghurt och thaichilisås. Järparna blir riktigt fina och får en perfekt krispig yta. Helt rätt på tallriken och ännu bättre i mun och mage :)LnGBroPack Både broccolijärparna och morotsbollarna är sparsamt kryddade när man smakar dessa naturella. Det tycker jag är bra för krydda ska man ju göra själv så man får det man vill ha.
Tillsammans med Santa Marias nya Roasted Cumin & Pepper krydda sjunger smakerna sköna toner.
LnGMorot Morotsbollarna stekte jag i en traditionell stekpanna, bollarna är mer som stubbar i form och några blev lite mosiga i mitt försök att se flashig ut i köket med stekpannan i handen ;) 
Grillpannan är nog ett ess för dessa små rackare med.

Näringsmässigt är produkterna perfekta enligt vad jag förstår, kostfibrer och Omega 3 & 6 finns med naturligt. Alla övriga ingredienser är ekologiska och är lokalt odlade enligt förpackningen.

Inte ett enda E-medel eller något annat mystiskt i sikte. Trevligt!

Sammanfattning: Vill man göra en eller två veckodagar helt vegetariska och saknar tiden eller kunskapen att göra sin egen vegetariska middag är Green n´Lean ett riktigt bra alternativ.
Med rätt tillbehör och kryddning blir middagen en given succé! Bra jobbat – jag vill ha mer!

4 kommentarer:

Kim sa...

Trevligt...var de dyra?

Minna sa...

Kul att se en recension på de varor jag många gånger stått och klämt på i butiken! Det enda som hindrat mig från att köpa dem är priset, samt det faktum att det går att göra liknande saker själv. Efter att jag läst ditt inlägg ökar dock chansen att jag köper med mig en förpackning någon gång då orken för matlagning inte infinner sig.

Kari Receptomaten sa...

Jaha ja, kan vi göra så här, @Minna vet vad de kostar och svarar @Kim? ;)

@Minna: Jo, det går utmärkt att laga vegobiffar själv men det tar sin tid om man som jag helst vill blötlägga kikärtorna och koka dagen efter... Ja du vet :)
Ibland finns inte tiden heller kanske inte orken och här kommer genvägen in.

När vi ändå är inne på göra själv & vegobiffar, hur gör du dina? Jag föddes nyfiken ;)

Minna sa...

Minns jag rätt kostar de jag sett runt 35-40 kr för en frp. Visst är det lite jobb att göra egna biffar, men jag brukar oftast ta burkbönor för att slippa blötläggningstid osv :). Hur jag gör mina biffar, hmm. Det brukar mest bero på vad jag har hemma. Men som grund använder jag bönor (oftast kikärtor pga. att de har bra konsistens), hackad gul lök, ett ägg, lite mjöl eller ströbröd sedan kryddor/örter av alla dess slag! Har även vid något tillfälle använt någon färdig grillsås som smakgivare och vill minnas mig att det blev bra.