måndag 26 oktober 2009

Mer vin på smart “flaska” – nu vitt & rosé

Tidigare smakade jag i trevligt sällskap den röda Merloten från Paul Sapin, testet går att läsa här på "Gott rött på PET!" 

Nu blir det rosé och vitt från gården Domaine Peirière.

PS_Rose

Nu ska jag vara så där ärlig – jag är ingen vinkännare och absolut inte en rosésmakare. Vinet talade med sitt tydliga sträva språk. 
Mitt sällskap fann vinet som ett gott och fräscht pratvin under tiden jag lagade mat. 
Med andra ord - felet ligger hos mig, okunskap på rak arm.
Själv är jag lika ovan vid att dricka rosé som att äta ostron – det har hänt så sällan att ena handens fingrar räcker till med råge ;)

PS_WhiteChardonnay är tacksamt. Här vet smaklökar och mun på ett ungefär hur det ska smaka. Och det gör det.

Fruktigt, friskt okomplicerat, smaker som går hand i hand med hela vägen från matlagningen till middagsbordet. Här har vi ett enkelt vin som inte gör någon besviken och förmodligen passar till det mesta av lättare mat till pasta och även matigare rätter som inte är de allra gräddigaste.

Är du friluftsmänniska? Då är dessa tre Paul Sapin viner förmodligen de trevligaste alternativen att trolla fram ur ryggsäcken istället för papplådorna så är så trista och inte tål någon hårdare behandlig.

Inga kommentarer: