onsdag 28 oktober 2009

Mjukt smör från Finland - Valio

Bredbart, stekbart & bakbart – perfekt eller hur? Med hjälp av rapsolja har Valio gjort ett mjukt smör.


Säga vad man vill, smör är så mycket godare och naturligare än de andra lättare mer och mindre syntetiska produkterna som det flesta konsumenter köper. (läs = fulsmör)
Valio mjukt smör kommer att ta marknadsdelar av både Arla/Bregott och de andra tillverkarna av… Just precis – fulsmör.  
Ett smaktest kommer snarast, ska bara baka ett bröd värdigt finskt smör :)
--
Edit 1: Nu har jag smakat! God, fyllig smak av smör med rätt sälta, trevlig färg och perfekt konsistens direkt ur kylen. Högt betyg och definitivt en “köpa igen produkt”.
Edit 2: Ett förtydligande: "Jag vill bara förtydliga att Valio Mjukt Smör är en matfettsblandning med en fetthalt på 75 %."
Detta hälsar Lisa på JMW / Valio.  

7 kommentarer:

Unknown sa...

Jag röstar nog för riktigt smör förvarat i ett gammaldags skafferi (där temperaturen är under rumstemp men över kylskåpstemp). För om man blandar in rapsolja så är det inte smör, då blir det per se ett margarin, dvs samma sam som bregott, becel, milda, flora, mfl. Ännu bättre om butikerna öppnar för mikromejerier och mer lokalproducerade mejeriprodukter. Varför ha Arlas produkter i Norrbotten och Skånemejeriers i Stockholm?

Kari Receptomaten sa...

Tack Ulf för många god tankar :)

Blir så glad att jag inte är den enda moderna människan ibland tänker ytterligare ett steg bakåt i tiden.

Jag tror att vi kommer att få se mer av närproducerat inom en rimlig framtid av alla slag.
Tyvärr kommer den stora massan av konsumenter fortsätta som idag av ekonomiska skäl likväl som "jag har minsann ätit Superduperextralättamargarinet hela mitt liv" -personer fortsätta vägra prova något nytt.

Men men, hur gärna man än vill går inte alla att "rädd", så att säga. Jag hoppas att det lilla sunda kanske smittar av sig den här vägen till ytterligare ett par personer ändå inser det bättre alternativet :)

Anders Öhman sa...

Då var det inte bara jag som reagerade på benämningen "smör" när det är uppblandat med olja. Gissar att "mjukt smör" är ett sätt att komma undan.

Kim sa...

Nog för att smör är gott och jag använder det ibland, men man får även komma ihåg hälsodebatten. Sedan 60-talet har vi sänkt konsumtionen av bla smör och grädde kraftigt vilket också har synts i en drastisk sänkning av hjärtkärl-sjukdomar. Ville bara flika in det eftersom de senaste sk "rönen" säger att det ok att äta mycket mättat fett, vilket inte är sant.

Monica sa...

Detta smör med ditt nybakade bröd med Manitoba Cream .... var en smakupplevelse som fick mina smaklökar att dansa tango!

Anders sa...

Det låter som en kopia på Bregott: Riktigt smör med rapsolja i. Då föredrar jag det svenska originalet, om man får lov att vara lite lokalpatriot.

Kari Receptomaten sa...

Anders: Klart man ska vara lite lokalpatriot :) Bregott är gott, speciellt den röda. Jag _upplever_ Bregott som något hårdare direkt ur kylen.

Jag ska försöka ordna ett blindtest med några nära och kära bara för den roliga sakens skull :))