torsdag 8 oktober 2009

Trattkantareller – färska och torkade

Bilden visar 131 g färska rensare trattkantareller.

Tratt_Före

16 timmar på pappskiva i torkskåp med 30-40ºC har förvandlat svampen till…
Tratt_Efter

15-16g torkad delikatess. Äntligen kommer torkskåpet till nytta ;)

6 kommentarer:

Sofia sa...

Fina bilder. Blir riktigt sugen på att ge mig ut i skogen på jakt efter dessa välkamouflerade svampar.

Kari Receptomaten sa...

Tack för din kommentar Sofia!
Jag har så det räcker åt dig med, bara säg till :)

/Kari
ps. bilderna är tagna med mobilen ;)

Sofia sa...

nu har jag hittat egna som ligger på tork, är så nöjd!

att fånga stämning, komposition och färg är viktigare än kameran, eller hur?

Kari Receptomaten sa...

Grattis! Hoppas du fick ihop tillräckligt!
Blir det kris så är det bara att komma förbi hämta här :)

Lena sa...

Hm! Du har aldrig funderat på att dela alla stora? JAG vet vart småsniglar och tvestjärtar brukar övervintra ;)

Kari Receptomaten sa...

Lena: Hemlis, vi behöver alla proteiner ;)

Jo, de stora delas på längden och trattisarna mindre än en femkrona går hela, med eller utan extra tillskott..