Molekylär gastronomi. Förmodligen är det bara riktiga matnerdar som tänder på djupanalyser och avancerade termer.
Själv har jag många gånger funderat hur vissa saker egentligen hänger ihop. Ägget, potatisen – hur skall dessa kokas och varför? Kan man rädda gammalt bröd? Glutentrådar, vaddå? Kan man poppa ris?
Boken Den tekniske kocken 2 spinner vidare med matmolekyler, strukturerna i livsmedel och redogör för hur kolhydrater, fett och proteiner fungerar och hur dessa är uppbyggda för den mer vetgirige.
Precis som i den första boken, Den tekniske kocken, är även tvåan späckad med recept på allt från husmanskost till riktig gourmetspis.
Om inte detta blir årets julklapp för oss hemkockar lovar jag att bära kockmössa hela januari månad ;)
Den tekniske kocken, limmad, A4 storlek, 176 sidor och kostar ca 180 kr på nätet.
Den tekniske kocken 2, inbunden, A4 storlek, 251 sidor och kostar ca 260 kr på nätet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar