söndag 8 november 2009

Isterband har alla en relation till..

De flesta gillar inte isterband och själv har jag inte ätit det på flera år. Stackars bortglömda husmanskost!

IMGP0256

Dillstuvad potatis fick heta prinsesspotatis & isterbanden blev grillad korv på menyn när barnen frågade vad det blir för mat. Friserade titlar fungerar och alla åt. Men det var nog jag som tyckte att det var allra godast!

IMGP0254

IMGP0253

 

 

 


När åt du isterband sist? Har du ens provat i vuxen ålder? För visst är det så att isterband anses som gammeldags och lite ofint?

10 kommentarer:

Raz sa...

Var har du fått "de flesta gillar inte isterband" ifrån? Jag vet många som tycker det är jättegott, inklusive jag själv. Sedan vet jag inte hur skolmaten ser ut nu för tiden. Dagens barn kanske inte ens kommer i kontakt med, eller ens vet vad isterband är? Husmanskost ftw! Keep up the good work. =)

Livet på Citronodlingen sa...

"Friserade titlar" kördes det med hemma också, men när pappa försökte få i mig stekt salt sill genom att kalla det för norsk torsk tog det stopp ;o)
Är väl inte överdrivet förtjust i isterband, men har inget emot det heller, även om jag gillar den stuvade potatisen bättre ;o)

Per [techspot.se] sa...

JAG ÄLSKAR ISTERBAND! :) Ja, det var medveten caps :)

Anders Öhman sa...

Vadå "de flesta gillar inte isterband..."!?
Har du belägg för det? Tror knappt jag vet någon som inte ÄLSKAR isterband.
Själv äter jag dem ganska ofta. Helst ska de vara riktigt syrliga.

Kryddburken sa...

Det är väldigt gott med isterband emellanåt! Nåt som är gott är att ugnsbaka dom fyllda med rödlök & bostongurka! :-) Hoppas ni haft en härlig dag, och att Far i huset har blivit ordentligt firad såklart! Kram på er!

Kryddburken sa...

På min dotters skola har jag aldrig sett eller läst på matsedeln att de blivit serverad isterband å de tycker jag är jättetrist... Istället får dom ofta taco, hamburgare, chicken nuggets... Sånt tycker jag dom kan plocka bort!

wonderkarin sa...

Älskar Isterband, jag och sambon äter när vi blir sugna. Minst någon gång i månaden. Jag gillar lök till, stekt lök eller löksås.

Mikkan sa...

Senast, ja det var la i lördags, köpte ett gäng av denna sort på mässan. Riktigt goda var de, har itne testat denna sort innan. ÄLskar isterband med senap. Äteroftast studat bladgrönt eller broccoli till, men jag gjorde detta gånge n annorlunda ärtpuré som blev super. Recept snart på en blogg nära dig! :)

tina sa...

Stångkorv säger min farfar!

Jag gillar isterband, isterband och inlagda rödbetor! Vet inte om det mest beror på att det är gott eller för att jag äter det så sällan. Det är nog något år sedan nu.

Lena sa...

Men det ska vara potaismos till! Såå gott! Å man ska dela dem mitt itu och sen klyva dem som korvbröd. Först steka köttidan för att i sista minuten vända ner skinnsidan så den blir knaprig.