söndag 22 november 2009

Karelska Piroger for dummies & alla andra

Nu ska vi baka/göra karelska piroger – häng med i korta beskrivningar och bilder..Karelska piroger deg Degen är enkel, knåda för hand och ingen jäsning alls..

Karelska piroger jobb

Dela degen, kalva tunt till ca 15-20 cm i diameter..

Karelska piroger gröt Bred på ljummen risgrynsgröt spädd med lite grädde..

Karelska piroger knyppla Vik in och nyp ihop kanterna till de klassiska vecken..

Karelska piroger innan Grädda i het ugn, i vårt fall 275°C i ca 15-17 minuter..

Karelska piroger smörbadas Direkt ur ugnen badas pirogerna rejält i mjölk/smör..

Karelska piroger vilar

Stapla pirogerna på smörpapper, täck med dito och handduk..

Karelska pirogerEfter 7-10 minuter är det dags, ljumma piroger nu lite mjuka..

Karelska piroger med äggsmörÄggsmör breds på rejält och nu är det dags att njuta av hantverket!

5 kommentarer:

Per [techspot.se] sa...

Är säkert jättegott att äta, om man gillar risgrynsgröt. Tyvärr är jag inget big fan av det men det såg onekligen gott ut :)

Kånka - Mulle sa...

Per: Man kan ju ha ett riktigt gräddigt potatismos eller en köttfärsblandning i stället :)

Rebecca sa...

Härligt! Min finska sextondel gör jubelrop!

Ewa sa...

Tack för det mest utförliga recept jag sett! Vet ju hur otroligt gott det är och ska definitivt skriva ut och laga detta! Ska bjuda mor och far när de kommer hit efter jul. Garanterad succé.

tina sa...

Fina! :-D Jag hittade ett paket piroger i mammans frys häromdan, vilken lycka!