Nu ska vi baka/göra karelska piroger – häng med i korta beskrivningar och bilder.. Degen är enkel, knåda för hand och ingen jäsning alls..
Dela degen, kalva tunt till ca 15-20 cm i diameter..
Bred på ljummen risgrynsgröt spädd med lite grädde..
Vik in och nyp ihop kanterna till de klassiska vecken..
Grädda i het ugn, i vårt fall 275°C i ca 15-17 minuter..
Direkt ur ugnen badas pirogerna rejält i mjölk/smör..
Stapla pirogerna på smörpapper, täck med dito och handduk..
Efter 7-10 minuter är det dags, ljumma piroger nu lite mjuka..
Äggsmör breds på rejält och nu är det dags att njuta av hantverket!
5 kommentarer:
Är säkert jättegott att äta, om man gillar risgrynsgröt. Tyvärr är jag inget big fan av det men det såg onekligen gott ut :)
Per: Man kan ju ha ett riktigt gräddigt potatismos eller en köttfärsblandning i stället :)
Härligt! Min finska sextondel gör jubelrop!
Tack för det mest utförliga recept jag sett! Vet ju hur otroligt gott det är och ska definitivt skriva ut och laga detta! Ska bjuda mor och far när de kommer hit efter jul. Garanterad succé.
Fina! :-D Jag hittade ett paket piroger i mammans frys häromdan, vilken lycka!
Skicka en kommentar